Bir Başka İki Adımlı Doğrulama Uygulaması: Authy

İki Adımlı Doğrulama (2FA)

İki adımlı doğrulama (Two-Factor Authentication – 2FA), hesabınıza kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan ek olarak bir kodun girilmesini gerektirir. Bu doğrulama kodu çeşitli yöntemlerle alınabilir. Bunlardan en yaygın iki tanesi: SMS Doğrulama ve 2FA Uygulamalarıdır.

SMS ile doğrulama, bodrum kat gibi telefonun çekmediği bazı yerlerde kod alamayacağınız için sıkıntı oluşturabilir. 2FA uygulamaları ise herhangi bir şebeke bağlantısı gerektirmeden zamana bağlı kod ürettiği için her yerde kullanılabilir. Ancak bu uygulamalar genelde her site için özel oluşturulmuştur. Tüm hesaplarımızı 2FA ile güvene almak istediğimizde telefonumuz uygulama galerisine dönüşüyor. Buna çözüm olarak bulduğum uygulama ise Authy.

Authy

Authy, tüm 2FA destekli siteler ve uygulamalar için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Android, IOS, macOS, Windows, Linux ve Chrome uygulaması bulunmaktadır. (İndirme seçeneklerine linkten ulaşabilirsiniz.) Ayrıca doğrulama kodlarını almak için birden fazla cihazı kullanabilirsiniz. Ben telefonuma ve bilgisayarıma uygulamayı kurdum. Bu sayede telefon sürekli yanımda olduğu için istediğim yerde hesaplarıma giriş yapabiliyorum, bilgisayarımdan hesaplarıma giriş yapmak istediğimde ise kodları kolayca kopyalayarak kullanabiliyorum.

Android uygulamasından ekran görüntüsü almama izin vermediği için paylaşamıyorum ancak Windows uygulaması aşağıdaki gibi gözükmekte. Ayrıca bir siteyi eklediğinizde otomatik olarak telefonda ve bilgisayarda gözükmektedir.

 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir